Материална база

ЦНСТ функционира в самостоятелна сграда, извън сградата на КСУ „Олга Скобелева”, в жилищен район "Южен".

Сградата на ЦНСТ е общинска собственост, ремонтирана изключително с помощта на дарители - фирми, организации и частни лица, които безвъзмездно предоставиха средства, материали или личен труд. 

Материалната база, която осигурява благоприятна среда за предоставяне на качествена и ефективна услуга

 1. Сградата на ЦНСТ е самостоятелна триетажна къща, която осигурява свободен достъп и възможност за придвижване на децата до всички елементи на вътрешната и външната среда.

 2. Достъпът на децата до всички помещения е улеснен чрез парапети и разпределението на пространството е съобразено с конкретните потребности на потребителите.

 3. Организацията на пространството в ЦНСТ е насочено към това да създава среда  близка до семейната, уют, съобразяване с потребностите на децата, спазване на интимността на всяко от децата и условия за работа на екипа

 4. Спалните помещения са индивидуални и са за не повече от 2 деца. Всяко дете разполага със самостоятелно легло, гардероб и шкафче за лични вещи. На всеки етаж има домофона система за повикване. Пространството осигурява уютна и интимна атмосфера на децата и не затруднява свободното им придвижване.

 5. Санитарни помещения – на всеки етаж има по 2 санитарни помещения, като всяко от тях обслужва максимум по 2 спални

 6. Персоналът ползва отделно санитарно помещения 

 7. Кухня и трапезария – кухнята е обзаведена с необходимото за съхранение и приготвяне на  храна и хранене оборудване, подходяща маса и столове за хранене на всички деца.

 8. Дневна стая – на всеки етаж в ЦНСТ има дневна стая, където през деня могат да се събират всички деца. В дневната са разположени телевизор, шкаф за играчки , удобна мека мебел за разговори и почивка, достатъчно пространство за игра. Осигурен е достъп за децата до телефон и интернет като достъпът е контролиран.

 9. Офис на персонала – оборудван в съответствие с преките длъжностни задължения на персонала и осигурени комуникации

 10. Мокро помещение оборудвано с перална машина и бойлер.

 11. Складово помещение – с обособено оборудване за съхранение на санитарно-хигиенни, перилни и миещи препарати и хладилни инсталации за съхранение на хранителни продукти.

 12. Дворно място – с каменна облицовка и градинска алея и с обособен зелен кът за отдих

 13. Детска площадка - към ЦНСТ, в непосредствена близост до сградата е оборудвана детска площадка за игра и рехабилитация на открито.

 14. Децата вземат участие при аранжирането на личните спални според възможностите си.

 

Обратно