VIII Национален турнир по крикет на маса

На 04.06.2016 г. от 10,00 в спортната зала на Университета по хранителни технологии в Пловдив  се поведе VІII НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО КРИКЕТ НА МАСА за деца със специални нужди.
КСУ „Олга Скобелева", за четвърта поредна година, е домакин на Събитието, което се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив, Лайънс клуб - Пловдив,  „Нова Трейд" ЕООД и УХТ - Пловдив. Официални гости бяха представители на държавни, обществени и НПО организации. 
Турнирът се провежда за осми път в България.
Участниците са деца и младежи с увреждания от Дневни центрове, Медицински центрове и Центрове за социална рехабилитация и интеграция в страната. Началото на спортните занимания по крикет на маса е поставено от Саиф ур Рехман с помощта на обучени от него доброволци се развива спортна дейност и в други градове.
Крикет на маса се практикува от деца с детска церебрална парализа, на колички, с трудна координация, както и от деца с други увреждания.
В Дневен център за деца с увреждания, Пловдив, крикет на маса се играе от началото на 2012 г. Треньор на децата е Ивайло Иванов, които безвъзмездно провежда ежеседмични занимания с децата.
Участието на децата с увреждания в националната изява дава възможност за равно участие в живота на общността и изява на способности.
Обратно