"Малкият принц" и Мая Бежанска

Фондация Ден Гри има удоволствието да ви представи Третото издание на проект ПЪТУВАЩА АКАДЕМИЯ АРТИСТИ ЗА ДЕЦА. След успешното реализиране на проекта в градовете Гоце Делчев и Хасково през 2014 г. и в Панагюрище и Брацигово през 2015 г. тази година Академията гостува в гр. Пловдив.

Основната цел на проекта е с помощта на изразните средства на театъра да се провокира и освободи присъщият на всяко дете естествен ентусиазъм към изкуство и да се допринесе за изграждането на трайни социални умения и възпитание в толерантност, креативност и дисциплина.

Програмата на проекта включва директна творческа работа на артисти с 40 деца и младежи от Комплекс за социални услуги "Олга Скобелева" - Пловдив в ателиета по куклен театър, ритъм лаборатория, танци, визуални изкуства, мултимедия и фотография. Проектът ще приключи с публично представяне на резултатите от тримесечната програма с театралния спектакъл “Малкият принц” в Държавен куклен театър - Пловдив на 6-ти юни 2016 г. от 17.30 ч.

Представлението е уникално и разказва историята както никога до сега. И понеже "Същественото е невидимо за очите" всички могат да вземат участие в това неповторимо преживяване гледайки със сърцата си.

Участват: Деца и младежи от Комплекс за социални услуги "Олга Скобелева" - Пловдив, и актьорите Росица Гущерова-Казакова, Тома Бранкованов, Деница Дончева, видео дизайн Петко Танчев, фотограф Атанас Кънев и с помоща на артистите: Албена Иванова, Маргарита Петрова, Соня Рупова и Стела Кръстева водени от режисьорката Елена Панайотова и със специалното участие на актрисата Мая Бежанска.

Проектът се реализира благодарение на: Bulgarian Orphans Fund, Peter Parker, Sue Parker и Andrews.
Обратно